Lääkehoidot · Sytostaattihoidot

Sytostaattihoidot 3/6 suoritettu, viimeinen Taxotere (doketakseli 3/3).

Tänään aamulla olikin sitten viimeinen Taxotere, eli 3/3. Tämän jälkeen starttaa CEF näillä näkymin tasan kolmen viikon päästä, eli 24.11.2014.

En ole saanut sivuoireita sytostaateista juuri laisinkaan, mutta pahoinvointilääke jota tuupataan suonensisäisesti ennen syton tiputusta (Granisetron) aiheutti aikaisemmilla kerroilla jäätävän ummetuksen pariksi päiväksi, jonka jälkeen alkoi kammottava ripulointi. Ripuli on sitten taas tyypillisempi oire sytoista. Tätä oiretta vastaan päätin taistella kokeilemalla tällä kertaa 72h paastoa ennen tiputusta, eli kolmen päivän täyspaastoa. Toistaiseksi kokemukset 5/5, erittäin hyvä, aion kokeilla jatkossakin. En tiedä vielä miten suoli toimii seuraavina päivinä kun hiljaa ja varovasti totuttelen normaaliin ruokaan ja laskeudun varovasti pois paastolta, mutta tähän mennessä olo on erinomainen eikä mitään negatiivista sanottavaa.

Paastosta löytyy aika paljon tieteellistä tutkimustakin, ei ihan joka kantilta mutta mm. siitä, kuinka paastolla on positiivisia vaikutuksia terveitten solujen säästymisessä sytostaattien aiheuttamalta tuholta. Yksi asiallinen artikkeli täällä.

Magneettimedia sunmuut humpuukisivustot kirjoittelevat siitä kuinka paastoamalla voisi parantaa syövän. Oma mielipiteeni on, että tämä on ehtaa humpuukia. Se mihin paastolla on varmasti vaikutusta, on vointi hoitojen aikana. Vointi voi olla huonompi jos kestää paastoamista huonosti, mutta sillä voi olla myös positiivisia vaikutuksia. Oma motivaationi on koittaa selvitä ilman kakkavaivoja. Pahoittelisin kielenkäyttöäni kun puhun avoimesti kakkavaivoista, ehkäisystä sunmuusta, mutta en ole vilpittömästi pahoillani, enkä usko teennäisiin/falskeihin anteeksipyyntöihin. Eikä sillä olisi mitään vaikutusta kielenkäyttööni jatkossa.

Syto-tiputuksen lisäksi aloitettiin Zoladex-pistokset. Katkon jälkeen lisää, mm. kuvia. Jos olet neulakammoinen niin en suosittele klikkaamista.

Oi voi voi, mitä haluaisinkaan kertoa tuosta ihanasta kapseliruiskusta josta tuli välittömästi pahin viholliseni…

Ensinnäkin, en saanut minkäänlaista puudutusta, en edes emlaa iholle. Ruisku on yllättävän iso, halkaisija arviolta 2mm. Otin kuvia, koska halusin ikuistaa tämän hetken, vaikka uskonkin että se jäi mieleen pysyvästi, ehkä jopa lievänä traumana.

2014-11-03 11.36.45 2014-11-03 11.36.55

1. kuvassa ruiskussa suojakorkki päällä, 2. kuvassa ilman suojakorkkia.

Onneksi pistäminen kesti vain hyvin vähän aikaa. Hyi saatanan saatana.

Fuck-No_o_113786

Reaktioni nähdessäni tuon ruiskun, erityisesti koettuani pistämisen tuskan.

Harmillisesti tiedän ettei noita pistämisiä ole väistäminen, jos haluan säilyttää edes riekaleet munasarjoistani ajatellen tulevia polvia ja elämääni 5 vuoden hormonihoidon jälkeen. Voin lohduttautua sillä, että Zoladex, sammuttaessaan munasarjojen toiminnan, toimii myös erittäin hyvänä ehkäisykeinona. Harmillisesti se ei kuitenkaan toimi heti, vaan aikamoisella viiveellä, joten kuukausien epävarmuuden vuoksi joudun käyttämään muutakin ehkäisyä, sillä kukaan ei voi sanoa tarkkaan milloin Zoladexin ehkäisyteho on täydet 100%. Tästä syystä olen menossa asennuttamaan kuparikierukkaa ensi viikon torstaina. Äärimmäiseksi harmistukseksi sain huomata apteekissa käydessäni, että Nova-T kuparikierukan hinta on pompannut n. 3 vuodessa reilusta 60 eurosta 140-150 euroon. Käsittämätöntä! Riistoa!

Noh, halvemmaksi se tulee kuin lisääntyminen tai kondomit sunmuut, on suhteellisen huoleton ja tällä hetkellä, näillä hoidoilla, olisi täysi katastrofi tulla vahingossa raskaaksi hoitojen ollessa kesken.

Advertisement

8 vastausta artikkeliin “Sytostaattihoidot 3/6 suoritettu, viimeinen Taxotere (doketakseli 3/3).

 1. Hyi, yök tuli pahaolo kun mainitsit ceffin. Mulla oli viikon aina tipan jälkeen krapula olo. Just yks lauantai mulla oli nenässä koko päivän sellainen kloorimainen haju mikä ceffistä tuli yök. En tiedä mistä sekin tuli nenään ja koko päiväksi. Suonet saa kyytiä sen myrkyn kanssa ja toivottavasti pahis solut myös. Mulla on vieläkin tippakäden suonet ihan hävinneet, sellaset urat on vaan suonien kohdalla. Ihmettelin sitä kun sanoivat että jos kanyyli on huonosti ja se pursuaa yli niin iho palaa, kumma kun suonet sen kestää tai eihän ne kunnolla kestäneetkään. Tippakohdissa kyllä oli sellaset punaiset jäljet. Mut sulla nyt puolessa välissä jo tipat, ens kerran jälkeen jo voiton puolella. Saatko monta kertaa sädehoitoja?

  Tykkää

  1. Sädehoitoa tulee se keskivertonormaali määrä, eli 25krt, 5krt viikossa 5 viikon ajan. Enempään tuskin on tarvettakaan kun säteilyannos tulee aika tiukasti jo täyteen tuollakin määrällä, ja mulle kun tehtiin rinnan kokopoisto, niin sädetetään vaan varmuuden vuoksi leikkausaluetta paikallisten irtosolukoitten varalta, kun ne ei näy millään kuvantamistekniikallakaan.

   Täytyy toivoa etten saisi kovin pahoja oireita iholle sädehoidosta, vaalea ja herkästi auringossa palava iho kun on, niin jännitän hiukan etukäteen että mitä jos iho palaa, jne. Varasin valmiiksi aloe vera-voidetta, ihonhoitoöljyä ja paria eri kosteusvoidetta, toivon mukaan niillä pärjää. Sädetyksen jälkeen saa ja kannattaakin kuulemma rasvata kunhan ei rasvaa samana päivänä ennen sädehoitoa.

   Lääkäri myös kehotti rasvaamaan ahkerasti nyt ennen sädehoitojen alkamista, jotta iho on hyvässä kunnossa kun sädetys alkaa. Olenkin rasvannut ja öljynnyt ahkerasti joka ilta sänkyyn mennessä ja toivonut että iho kestää säteet.

   CEF jännittää myös jonkun verran, kun olen kuullut paljon negatiivista siitä. Kolmen viikon päästä totuuden hetket sen myrkyn kanssa, jos ensimmäisellä kerralla ei tule pahoja sivuoireita, niin toivon mukaan ei sitten seuraavillakaan kerroilla.

   Tykkää

  2. Säteet meni ihan kivasti, sain 30 kertaa kuus viikkoa ravasin siellä joka arkipäivä. Ei mulla pahasti iho kärsinyt, ihan hiukan meni rikki mut ei paljon. Sellaset rusketus rajat näkyy vieläkin😃. Kyl se ceffi siitä hyvin menee jollain tavalla se oli helpompi kun ne doke mut se öllötys olo oli ärsyttävää. Mut sain sillon tipassa sitä samaa lääkettä kun säkin ja sit aloitin tippa aamuna ottamaan sitä emendiä, se on tehokas pahoinvointilääke ja lisukkeeksi vielä primperania. Kyllä niillä pärjäs aika hyvin mut se pahoinvointi oli sellasta raskauspahoinvoinnin ja krapulan sekoitus. Mut kyl se sit meni ohi ja ei kyllä kertaakaan mitään ylös tullut. Maha kesti mulla ceffin paremmin kun doken. Ei ollut enään sellaista varpusparveilua.

   Liked by 1 henkilö

Kommentointi on suljettu.