Yleinen

And the winner is…

Olin epähuomiossa ja kaiken muun elämän tohinassa unohtanut julkaista kontrollin jälkeiset päivitykset.


Torstaina 6.2.2020 ajelin onkologin vastaanotolle kuulemaan uusimman CT-kuvan ja labrojen tuloksia. Ilmoittauduin tiskillä aivan normaalisti ja yhtäkkiä hoitaja sanookin: ”Sulla onkin lääkärin jälkeen heti perään hoitajan vastaanotto.”

Gaaaaaaahhhh! Grrrraaaaaaaaaah!

Mikä ihmeen hoitajan vastaanotto!? Hoitosuunnittelu? Voiko se olla hoitosuunnittelu? Mikä muu se voisi olla?Eikö lääkitykset ole tehonneet ja joudun uudestaan sytoille? Miten pitkälle syöpä on tässä ajassa ehtinyt levitä? Mitä sytoja saan seuraavaksi, kenties abraxane-karboplatina, vai voinko saada vielä doketakselia uudestaan? Ei helvetti jos ne ehdottaa CEF, se oli ihan hirveää, en halua CEFiä, protestoin!

Ei saatana, nyt jos joudun uudestaan sytoille, koko kevät on pilalla. Koko kevät peruttu. Ehkä kesäkin pilalla! Kesä peruttu! Kaikki peruttu! Jos ne antaa CEFiä, kaikki on pilalla! Siitä toipuminenkin kestää niin pitkään, joudun taas jättämään opinnot kesken enkä jaksa, en yksinkertaisesti pysty, palaamaan takaisin, en ainakaan pitkään aikaan.

Ei vittu! Se on kuitenkin hoitosuunnittelu ja siellä ne sitten näyttää kalenterista miten nopeasti sytot alkaa uudestaan ja saan pyyhkiä koko loppukevään kalenterin tyhjäksi ja kaikki on päin helvettiä! HELVETTIÄ!

Vitun paskasyöpä vittu! Miten se nyt näin nopeasti olis kehittynyt resistentiksi näille uusille lääkkeille? Entäs jos se on ehtinyt levitä jonnekin muualle, jonnekin uuteen paikkaan? Vittu mikä paskasyöpä saatana, vittu eikö sitä voi vaikka sädettää kuoliaaksi, syödä jotain radioaktiivista myrkkyä joka räjäyttää sen paskan helevettiin!?


Koko maratonin mittainen ajatusketju, ajatuskehä, pyörii mielessä ne maailman pisimmät minuutit ja sekunnit kun odotan oman nimeni kutsua. Kuvittelen miten hoitaja katsoo sympaattisesti ja kysyy kuinka nopeasti pystyn aloittamaan sytostaatit uudestaan ja sitten lyödään ajanvarauksia kalenteriin. Kiroan syövän alimpaan helvettiin ja googletan sytojen sivuvaikutuksia ja laskeskelen mielessäni miten pitkälle kesään joudun tyhjentämään lukujärjestyksen.

Näen lääkärin tulevan, kuulen nimeni, nousen ylös, kävelen käytävää, katson lääkärin takin selkämystä, ovesta sisään, kättelen, istun alas, vaihdan asentoa. Pyyhin kasvojani niinkuin se auttaisi. Pyyhin reisiä, kädet on nahkeat, pyyhin lisää vaikkei se auta mitään. Kaikki on tahmeaa ja tukalaa.

Noh, mitäs paskaa?”

Ei helvetti mitä mä sanoin? Sanoinko mä just lääkärille että paskaa?

”Siis oliko paskaa vai hyvää, toimiiko tää lääkitys vai pitääkö mun ottaa sytoja taas, kun tulin ni hoitaja sano…”

Eiei, oikein hyvältä näyttää. Tulokset on hyviä. Kuvissa näkyy, että tämä yksi piste on edelleen pienentynyt…”

Ja niin edelleen. Siitäs sait, paskasyöpä! Ähäkutti, lääkkeet tehoaa! En tartte sytoja, ainakaan toistaiseksi! Hahaa!

AHAHAHAAAA!

Alan itkeä. Nieleskelen, selitän ja naureskelen. Jännitys purkautuu kehosta vapinana, täristen. Koitan ravistella käsiä, jos se auttaisi.

Lääkitys tehoaa, syöpäpisteet pienenee. Hoitovastetta mitataan pääasiassa yhdestä isommasta pisteestä joka sekin on enää vain noin 4mm. Muut metastaasit ovat niin pieniä että ne alkavat olla mittaustarkkuuden rajoissa. Jos pisteet pienenee tästä vielä lisää, ne alkavat hävitä näkyvistä.

Vaikka pisteet häviäisivät näkyvistä kokonaan, se ei tarkoita että olisin parantunut. Se tarkoittaa kuitenkin remissiota, se tarkoittaa stabiilia jaksoa, se tarkoittaa ylläpitolääkityksen tehoa, se tarkoittaa sitä, että lääkitykset nakertaa syövänpaskaa pois nopeammin ja tehokkaammin kuin mitä syöpäsolut ehtivät lisääntyä.

Se tarkoittaa normaalia elämää jossa ei tarvitse ajatella syöpää ja tervetuloa seuraavaan kontrolliin 5kk päästä. Estolääkitys on ikuinen, mutta niin kauan kun nykyinen lääkitys riittää, sivuvaikutukset ovat olemattomat ja voin kuvitella itseni terveeksi.

Jonain päivänä se voi tarkoittaa sitä, että tähän paskasyöpään keksitään täydellinen, pysyvä parannus. Ei tarvitse kuin pysyä hengissä siihen asti näillä nykyisillä lääkkeillä ja hoidoilla.

Piece of cake.

6 thoughts on “And the winner is…

  1. Olen niin iloinen puolestasi! Olen päivittäin käynyt katsomassa, mitä kertoisit, ja nyt tämä ilouutinen tuli.

    Tykkää

  2. Ihana kuulla! Kiitos, kun päivitit. Iloa ja valoa kevääseen! 😊

    Tykkää

  3. Hieno homma 😊Olen myös käynyt katsomassa blogiasi usein. Oon tosi iloinen puolestasi 🤗

    Tykkää

  4. Mahtavia uutisia, nyt iloitaan niistä. Hyvillä mielin kohti kevättä ja kesää!

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.