Lehtiartikkelit · Yleinen

Dosentti Juha Klefström: ”Rintasyöpä on pitkälle huonon onnen syöpä.”

”Rintasyöpä on pitkälle huonon onnen syöpä.”
sanoo tutkimusjohtaja, dosentti Juha Klefström Helsingin yliopistosta Apteekkien OmaPlus lehdessä:

Apteekki OmaPlus Klefström 01

Tästähän olen kirjoittanut aikaisemminkin, että rintasyöpään sairastuneista naisista n. 50% ei löydy yhtään tunnettua riskimarkkeria joka selittäisi sairastumisen.

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Dosentti Juha Klefström: ”Rintasyöpä on pitkälle huonon onnen syöpä.”

 1. Hei ja kiitos blogistasi, johon olet koonnut myös hurjan määrän asiallista tietoa meille muille rintasyöpään sairastuneille. Olen itse alkutaipaleella, leikkaus ja ensimmäinen sytostaattihoito takana. Itse en saanut hoidon jälkeen valkosolujen kasvutekijää ja sairastuinkin viikon kuluttua hoidosta neuropeeniseen kuumeeseen/infektioon ja sain sairaalassa antibioottia suoneen ja kahdesti tuota kasvutekijää. Muita oireita ei ollut, vain kuume. Miten sinun kohdallasi päädyttiin kasvutekijän pistämiseen heti? Oletko käsitellyt jossain kirjoituksessasi tätä ongelmaa, en ole kaikkia tekstejäsi ehtinyt vielä lukea. Ehkä minullekin jatkossa tulee tuo kasvutekijä automaattisesti, se selviää ennen seuraavaa hoitoa.

  Tykkää

  1. Yksi onkologien kertoma syy oli se, että kuulun/kuuluin korkean riskin ryhmään jo nuoren ikäni puolesta. Onkologian ylilääkäri totesi ”Sinun kohdallasi me emme jää odottamaan valkosolujen laskua vaan piikitetään samantien”. Eivät siis halunneet ottaa riskiä että hoidot olisivat viivästyneet huonojen veriarvojen takia, varsinkaan kun oli pieni vauva hoidettavana.

   Rintasyövän ennuste ei keskimäärin huonone juurikaan vaikka joku tiputuksista vähän viivästyiskin, mutta näissä tilanteissa laskeskellaan kunkin potilaan riskejä/riskimarkkereita ja sen mukaan mennään.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.