Ajatuksia syövästä · Lääkehoidot · Yleinen

Vihaan sinua Tamofen!

Jumalaut, että vihaankin, voi hyvä helvetti mitä paskaa!

Hikoilua, hikoilua, hikoilua.

Tätä hien määrää ja kuumia aaltoja ei voi sanoin kuvailla niin hyvin että voisi kokonaan käsittää, se pitää kokea.

Aivan jotain käsittämättömän hirveää paskaa. Hikiaallot iskevät päälle yhtäkkiä, ilman minkäänlaista varoitusta. Hiki alkaa karpaloitua naamassa, erityisesti nenällä ja silmien alla. Hiki tulee pintaan sekunneissa, noin 1-2 sekunnissa, ja tunne on sama kuin joku olisi kussut päähän. Tukka muuttuu märäksi ja lämmin, suorastaan kuuma olo humahtaa päälle ja paita muuttuu kosteaksi. Norot alkavat valua pitkin selkää, kylkiä, kyynärtaipeita ja niskaa. Korvantaukset muuttuvat märiksi.

Joskus hikipurot tippuvat pöydille, sotkevat vaatteet, käsissä olevat paperit, tahmaavat kännykän.

Välillä tulee tunne niinkuin olisin lirauttanut housuuni ja joudun tarkistamaan, olenko kussut alleni. Yleensä en, vaan se on hikeä. Housuja joutuu vähän väliä kiskomaan irti takapuolesta ja reisistä, sillä pöksyt liiskaantuvat kiinni kuin imukuppi.

Kesä & Tamofen = maanpäällinen helvetti. Zoladex ei juuri sen parempi, mutta se ei sentään aiheuta näin hirveitä heittelyitä hormoneihin.

Tulispa talvi pian. Tahdon igluun asumaan.

3024250-8740296104-anigi sweating

Ainiin! Kaikki kuvaukset ja tutkimukset menivät hyvin, syöpää ei ole löytynyt. Ultrauksessa patti paljastui nesteeksi ja vereksi. Punkteeraus onnistui, ruiskuun tuli mustanpunaista osittain hyytynyttä verta ja lähinnä vettä/nestettä. Pahkura oli kuin olikin hematooma, onneksi, vaikka inhottavaa sekin kyllä on että rintalihaksen keskelle repeää yhtäkkiä nestetasku.

Advertisement

8 vastausta artikkeliin “Vihaan sinua Tamofen!

 1. Samat tuntemukset täällä Tamofenista! Ja sitä ei todellakaan ymmärrä ennenkuin sen kokee! Ensimmäiset lääkkeet eivät sopineet ja toisena tuli Tamofen. Eilen oli kontrolli kun Tamot on ollu käytössä muutaman kuukauden. Nuori mieslääkäri (erikoistuva) oli sitä mieltä, että tällä jatketaan, ei vaihdeta! Mutta voidaan ottaa jotain oireiden estolääkkeitä käyttöön, ei kiitos! Mä en olis ikinä uskonut, että ihmisestä voi irrota sellainen määrä hikeä yön aikana saatika koko vuorokaudessa. Töissä olo on välillä aika mielenkiintoista! Mutta näillä mennään ja mieluummin vielä 4,5 vuotta hikoilua jos se todellakin vähentää riskiä sairastua uudelleen! Ei tällaista paskaa toista kertaa halua kokea!
  Viileämpiä kelejä odotellessa, nautitaan kesästä!

  Tykkää

  1. Näin nuorena sitä voi melkeinpä nauraa kun miettii että tästä paskasta pääsee nauttimaan sitten toistamiseen, sittenkun ne vaihdevuodet tulee luonnostaan, uudestaan! 😀

   Tykkää

 2. Nuorelle sairastuneelle tuo hormonilääkitys on kamala noitten vaihdevuosioireitten takia – ennenaikaiset vaihdevuodet! Itse olen ollut lämpöilevää tyyppiä ihan luonnostani, jo kolmikymppisestä lähtien. Pahempia vaihdevuosioireita alkoi jonkin verran tulla viisikymppisenä, mutta sen verran lievinä kuitenkin, ettei tullut mieleen hormonikorvaushoito. Esim. kaupoissa talvella takki päällä oli tukalaa. Välillä ne hävisivät kokonaan ja liikunta auttoi. Sitten 52-vuotiaana kun sairastuin syöpään niin se olikin hormoninegatiivinen…ois voinut olla mielellään hormonipositiivinen tällaiselle täti-ihmiselle, kun näitä aikoja kuitenkin elän ja positiiviset tuppaavat olemaan kuitenkin kiltimpiä syöpiä. Mutta näillä mennään…en syö Tamofeneja, toisaalta hormonikorvaushoitokin on kielletty.

  Tykkää

  1. Hormoninegoissa on kyllä tuo hyvä puoli, ettei tarvitse syödä vuosikausia näitä antihormonilääkkeitä. Jos nyt jotain hyviä puolia pystyy repimään tästä paskataudista 😀

   Tykkää

 3. Hienoa kuulla, että kaikista tutkimuksistasi tuli rauhoittavia uutisia!
  Ja tuo tamohelvetti kuulostaa kovin tutulta. =/ Toiset valittelee kylmiä kelejä ja meikäläinen huitoo viuhkan kanssa ja pyyhkii hikeä. Grrrrr… Kuvailet kyllä mainiosti tätä olotilaa! 😀

  Vilpoisaa kesän jatkoa!

  Tykkää

  1. Olin niin onnellinen kun viime kesä oli äärimmäisen kylmä, se oli minun eka Tamo-kesä 😀
   Toivon todella, että seuraavatkin kesät olisi jäätävän kylmiä, ei haittaisi minua yhtään…

   Tykkää

 4. Tuttu tunne, myös yöt ovat aika helvetillisiä suoraan sanottuna. Kova liikunta helpottaa jonkin verran hikoiluun. Yritä siinä sit töissä olla virkee kun saa monta kertaa yössä mennä olkkariin ja heittää takapihan oven seljälleen, ja tovin päästä heräät siihen kun on kylmä. Kömmit omaan sänkyyn ja peitto piukkaan päälle, ja jonkun ajan päästä on taas tuska hiki päällä. Ja sama toistuu 5-6 kertaa yössä😈. Ja sama hikoilu jatkuu töissä. Sit vielä jos hermostut jostain, tulee tuplahiki päälle, tai siltä se ainakin tuntuu. Minä joudun luultavasti syömään niitä niin kauan että alkaa omat vaihdevuodet pyörimään. Jess!varmaan seuraavat 15 vuotta tiedossa hikoilua.

  Tykkää

  1. Joo, yöt on mulla pahimpia. Päivisin hikoilun kestää, mutta öisin menee yöunet. Ensin menee tuskaisen kauan nukahtamiseen, ja sittenkun saan itseni vaakatasoon sänkyyn ja melkein jopa unten maille, niin heräilen pitkin yötä jatkuvasti. Aamulla ylös ja töihin, silmät aivan ristissä ja pää sumussa univelasta.

   Ilmastointikone meille on hankittu kun olin raskaana, mutta sitä ei voi käyttää makuuhuoneessa kun muut herää, joten minä hikoilen. Saatanan Tamofen.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.