Lehtiartikkelit · Yleinen

Taas rintasyöpä nuorella

Iltasanomat 4.7.2016: Jaanan, 25, rinnasta löytyi muhkurainen patti – kuuli lääkäriltä järkyttävän diagnoosin

4 vastausta artikkeliin “Taas rintasyöpä nuorella

 1. Minusta, pitäisi jo tottua, että rintasyöpä voi olla kellä tahansa, niin kuin muukin syöpä.
  Verkossa poimittu:
  ”Nuoreksi aikuiseksi määritellään nykyään 18–35-vuotiaat. Alle 35-vuotiaiden yleisimmät syöpätyypit ovat leukemiat, lymfoomat eli imusolmukesyövät (erityisesti Hodgkinin lymfooma mutta myös Non-Hodgkin-lymfooma), erilaiset aivokasvaimet (erityisesti glioomat ja meningeoomat), luu- ja pehmytkudossarkoomat eli tukikudossyövät, ihomelanooma sekä miehillä kivessyöpä ja NAISILLA RINTASYÖPÄ, kilpirauhassyöpä sekä kohdunkaulansyöpä.”
  Eli nuori ikä ei suojele syövästä.

  Tykkää

  1. Näin se on, rintasyöpä naisilla se ykkössyöpä ja kyllä niitä vaan putkahtelee nuorillekin, ei tunnu kukaan olevan turvassa. Täytyy vaan toivoa että lääkkeet kehittyy entisestään ja mahdollisimman moni paranisi täysin. Nuorten kohdalla surettaa kun syöpä vaikuttaa niin moneen asiaan, tulee syövän myötä muutakin mietittävää, kuten esim. mahdollinen lapsettomuus. Tässä joutuu käymään läpi niin monia asioita mitä ei vanhempana enää joudu läpikäymään.

   Tykkää

 2. Löysin blogisi tänään. Kuulin eilen vaimollani olevan rintasyövän. Itkettää ja vituttaa. Emme tiedä vielä onko syöpä levinnyt. Kiitos kun olet pitänyt tätä blogia. Kaikkea hyvää.

  Tykkää

  1. Toivon teille kaikkea hyvää koko sydämestäni! Tulette tarvitsemaan helvetisti jaksamista ja pitkää pinnaa odotellen erilaisia tuloksia ja hoitoja. Sitä odottelua varsinkin, sitä kyllä sitten piisaa vaiheesta toiseen…

   Kuitenkin enemmistö paranee rintasyövästä ilman levinneisyyttä, joten mahdollisuuksia on aina! Ja vaikka etäpesäkkeitä löytyisikin, niin niihinkin on hoitoja olemassa. Pidän peukut pystyssä puhtaille tuloksille levinneisyystutkimuksista ja hyvää turnauskestävyyttä vaimollesi hoitoihin 🙂 ❤

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.