Ajatuksia syövästä · Yleinen

Taisteluretoriikka

Tässä MTV:n jutussa oli hyvin kiteytetty monta asiaa jotka itseänikin ärsyttää taisteluretoriikassa. Vertaistukiryhmissä on monesti keskusteltu siitä, että jos ja kun joku kuolee syöpään, niin eihän se nyt tarkoita että hän ei olisi taistellut riittävän kovasti tai uskonut tarpeeksi parantumiseen.

Syövän kanssa ei taistella eikä sitä tahdonvoimalla voiteta. Taisteluretoriikka ei yksinkertaisesti kuvaa syövän sairastamista mitenkään.


Haastattelu onkin muuten Miran äidin haastattelu, tiedän Miran lähinnä vertaistukiryhmämme keskusteluista, sillä Mira ehti kuolla vähän ennen omaa diagnoosiani. Luulin aluksi että jutussa mainittu ”Mira” olisi nimimerkki, mutta ei, vaan oikeasti Mira.

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Taisteluretoriikka

  1. Kiitos linkistä. Minuakin ärsyttää klisee, että ”syöpähoidothan kehittyvät koko ajan”. So what?
    Nyt tuli mieleen toinen Mira, eli Mira Vainio ja sen blogi, ja erityisesti Miran viimeiset sanat luin järkyttyneenä, kun en vielä tiennyt mitään rintasyövästä paitsi että se on vanhojen naisten vaiva, jolle nyt on hyviä hoitotuloksia. Miran terveiset 4.11.2012 oli järkytys ja shokki, että näin voi käydä nuorelle. Nyt olen paljon viisaampi ja en usko enää vaaleanpunaisia tarinoita…
    Sattumalta, Mira Vainiokin kuoli sairaalassa Raija-äidin saattamana, ja äiti kirjoitti Miran viimeisiä sanoja lukijoille 3.11.2012.
    https://mirsq.vuodatus.net/

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.