Yleinen

Rintaleikkaus lähestyy!

Sain soiton toimenpidehoitajalta ja tällä kertaa pystyin jopa vastaamaan puheluun kesken koulupäivän. Minulle on nyt varattu leikkausaika maanantaina 19.10.2015, tarkkaa kellonaikaa en tiedä, mutta tarkemmat tiedot tulevat postitse kutsun mukana sekä hoitaja soittaa vielä uudestaan ensi torstaina.

Tamofen piti tauottaa samantien, joten en ota Tamofenia ennen leikkausta ollenkaan. Tamofen tauotetaan ennen leikkauksia veritulppariskin vuoksi, useimmiten 3-4 viikkoa ennen leikkausta. En tiedä miten pian leikkauksen jälkeen jatkan Tamofenin syömistä, mutta eiköhän sairaalasta tule ohjeet siihenkin. Olisin päässyt leikkaukseen jo ensi viikolla, mutta Tamofenin tauotuksen takia minua ei voida nukuttaa niin lyhyellä varoitusajalla. Juurikin nukutus/anestesia ja Tamofen nostavat veritulppariskin korkeaksi, paikallispuudutuksessa ei ole samoja riskejä, mutta tällaista leikkausta ei voida tehdä puudutuksessa.

Olen niin tyytyväinen, jännittynyt (hyvällä tavalla) ja innoissani. En malttaisi odottaa että pääsen eroon tuosta jäljellejääneestä rinnasta! Proteesikin jää ylimääräiseksi, joten lahjoitan sen eteenpäin. Ei todellakaan tule ikävä tuota isoa proteesisäkkiä mitä olen raahannut mukanani noin vuoden.

Leikkaus tulee ihanan nopeasti ja sain aikataulutettua kouluhommatkin siten, että leikkauksen ja sairasloman takia ei tule yhtään hankalaa taukoa. Saatan joutua sopimaan yhden välikokeen eri päivälle, mutta se ei ole ongelma, juttelin kys. opettajan kanssa jo tänään ja hän vakuutteli että kaikki kyllä hoituu. Sairaslomaa tulee alustavasti 1 viikko, jos kaikki menee hyvin, eli vain se aika jonka joudun kärsimään dreenien kanssa.


Leikkauksessa siis putsataan nestetasku jo leikatulta (eli vasemmalta) puolelta, ja poistetaan oikea rinta. Teknisesti leikkaus ja rintakehäni on siis samanlainen kuin transmiesten rinnanpoisto-operaatiot, eli bilateraalinen mastektomia, toki sillä erotuksella että transmiehillä rinnat useimmiten leikataan yhtä aikaa, minulla väliä ehti vierähtää reilu vuosi, ja transmiehillä säästetään nänni ns. vapaalla kielekkeellä, eli nänni irroitetaan siten että verisuonet ja hermotus pyritään säilyttämään mahdollisimman hyvin.

Nyt koitan saada unen päästä kiinni, vaikka tuntuu että se taitaa olla aika vaikeaa.

Advertisement