Ajatuksia syövästä · Yleinen

Eutanasia, rakkauden teko

Eino sai aivoverenvuodon, joka tuhosi hänen aivonsa. Lapsi joutui kärsimään viikkoja ja lopulta kuoli kuivumalla. Siksi Harri Seppälä kannattaa eutanasiaa – lääkärinä ja Einon isänä. ”Se on rakkauden teko.”

Iltasanomat 18.12.2016: 3-vuotiaan Einon lääkäri-isän puheenvuoro: ”Olisin halunnut pojalleni eutanasian”


Todella koskettava tarina.

Minun kantani eutanasiaan on selvä: kannatan sitä. Kyse on vain siitä, kenelle eutanasia tehdään mahdolliseksi, ja mielestäni kaikenlaisilta epäselviltä tilanteilta vältyttäisiin, jos eutanasia varataan terminaalipotilaitten käyttöön, eli juurikin näihin tilanteisiin joissa mitään mahdollisuuksia ei ole enää jäljellä ja kivulias, pitkittynyt kuolema on väistämätön.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2212


Lisäys:
Jess jessss JEEEESSSSSS! 50 000 allekirjoituksen raja on mennyt rikki ja aloite etenee käsittelyyn.

Iltasanomat 18.12.2016: Kansalaisaloite eutanasiasta rikkoi vaaditun 50 000 allekirjoituksen rajan – ehdotus etenemässä eduskuntaan

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Eutanasia, rakkauden teko

 1. Vaikka aloite etenee käsittelyyn, se ei tarkoita mitään. Kansalaisaloitteiden toimivuus on kyseenalaista, sillä vain yksi niistä on tähän mennessä (28.11.2014) mennyt läpi eduskunnassa. Vuonna 2014 kaikki kuusi käsittelyyn edennyttä aloitetta olivat kaatumassa, koska eduskunta ei ehtinyt niitä käsitellä ja uudelle niitä ei siirretty. Joidenkin aloitteiden käsittely oli hidastunut ”teknisistä syistä”. Wikipedian mukaan vuodesta 2012 oli 13 aloitetta, joista 8 oli hylätty, 1 hyväksytty (tasa-arvoinen avioliitto), yksi roikkuu käsittelemättömänä ja 3 siirretty eri lautakunnille.
  Itse olen varsin pessimistinen. Niin kun olen pessimistinen lääkekannabiksen suhteen.

  Tykkää

  1. Näinhän se valitettavasti on, lakiin asti läpipääseminen on hyvin epätodennäköistä. Ajattelen kuitenkin niin, että kaikilla näillä teoilla ja sanoilla, esimerkiksi tällä eutanasiaa puoltavalla kansalaisaloitteella, voidaan muokata yleistä asenneilmapiiriä. Tällä hetkellä aika alkaa olla kypsä, että vihdoinkin meillä voidaan keskustella eutanasiasta todellisena mahdollisuutena, edes teoriassa.

   Tuskin siis tulee tapahtumaan mitään mullistavaa lähitulevaisuudessa, mutta jos asioista ei keskustella eikä niihin puututa millään tavalla, ne eivät tule tulevaisuudessakaan muuttumaan. Eutanasia on, uskoisin, tulevaisuuden armonantoa, ja on vain ajan kysymys milloin saadaan jonkinlainen eutanasia-laki.

   Se on sitten ihan oma juttunsa, minkälaisella aikajanalla tuo tulee tapahtumaan. Keskustelu on kuitenkin alkanut.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.