Rinnat · Syövän jälkeen · Yleinen

Miten pukeutua ilman rintoja? Osa 1

Nyt kun kuppikoko on vaihtunut 95-100 E-F hinkeistä olemattomaan, olen yrittänyt suunnitella garderobia uusiksi. Ennen toista leikkausta hihkuin onnesta kun mietin miten helppoa pukeutuminen tulisi olemaan (verrattuna entiseen) mutta onhan tässä miettimistä.

Enkä sano että kaikista helpoin projekti olisi sekään, että iso osa nykyisistä vaatteistani ei yksinkertaisesti enää istu, koska niissä on litratolkulla tyhjää, pussittavaa kangasta siinä missä hinkit olivat.

Ymmärrän kyllä miksi jotkut valitsevat tuplaproteesit. Pukeutuminen stereotyyppisesti naisten vaatteisiin olisi helpompaa jos rintakehällä olisi jotain joka täyttäisi vaatteissa olevat muotolaskokset.

Minulle yksi isoimmista syistä haluta molempien rintojen poistoa oli juurikin se proteesista eroon pääseminen. En koskaan sopeutunut kunnolla sen kumisäkin kanssa elämiseen ja olen tyytyväinen että se hiostava riippakivi ei ole enää riesanani. En todellakaan halua tuplaproteeseja, vaikka sainkin jo postissa maksarin joten voisin halutessani hakea ne ilmaiseksi. Vaan kun ei huvita.

2d58547068874b27663a0e18bca359f3
Erilaisia muotinäytös- ja mallikuvia on helppo katsoa inspiraatiokuvina kun etsii vaatteita rinnattomana. Malleilla kun ei useinkaan rintoja ole, sillä suurin osa malleista on hyvin hoikkia, pitkiä ja rinnattomia. Itsehän en tosin ole hoikka, enkä järjettömän pitkä, vaan 170 sentilläni juuri nipin napin yli keskimitan.

Aika ihana muutos viime vuosina on ollut sekin, että eri vaatefirmat ovat alkaneet palkata erikokoisia ja erinäköisiä malleja, niin että kuvastoissa näkee pyöreitä, pitkiä, lyhyitä, tummia, vaaleita, rinnattomia, runsasmuotoisia, tatuoituja, lävistettyjä, kaikenlaisia malleja. Hyvä niin! Ihmiset kun tuppaavat olemaan hyvin erilaisia eikä kaikki tykkää samoista asioista. Jokaiselle jotakin, ja mitä moninaisempia roolimalleja nuoret näkevät, toivon mukaan sitä vähemmän tulee ulkonäköpaineita.

Tästä eteenpäin postaus koostuu lähinnä internetin syövereistä varastetuista kuvista, joten loput linkin takana. 

Tämän talven ensimmäisiä hankintoja tulee olemaan uusi talvitakki. Jos en löydä sopivaa & tarpeeksi halpaa kaupoista niin aion ommella itse jonkun tällaisen kaksirivisen villakangastakin:

70QZ8 via-spiga-red-coat-double-breasted-military-product-1-13751310-748166869il_fullxfull.239950902img-thingburberry-brit-charcottley-double-breasted-coat double-breasted-faux-worsted-trench-coat new-womens-double-breasted-coat-stand-collar Retail-Mixed-Fabric-Wool-Double-breasted-Coat-Trench-Coat-overcoat-outerwear-CM025-Free-Shipping

Suurimpia valaistuksen hetkiä oli se, kun tajusin konkreettisesti että voisin oikeasti laittaa päälleni selästä avoimen paidan, mekon tai jopa juhlapuvun. En ole eläissäni voinut edes haaveilla sellaisesta. Rintaliivittömyys on ollut mukavaa, mutta kaikkia sen suomia mahdollisuuksia en ole vieläkään täysin sisäistänyt.

26C78136 d1e79ea0ee06330cb4f54782037a21de il_fullxfull.585610482_4kln

Sitten asukokonaisuuksiin:

91f9e2f5bfcdb132ade0fb72d4145a79 18730726c761bc21bc2c460671b1d811 3770087115_275c912ec4_o a360a2f16087dec76d84c45042443c8e a9415ce7a9853679_androgynous allsaints-s-s-09 boy kri san lookbook 3 lkmlyx1438074512002 outfit_large_0be0a067-852b-4eb5-bf05-5d1ee5c1c501 pic-1

Suosikkeja tulee olemaan todennäköisesti istuvat kauluspaidat (olen tykännyt niistä aina, mutta rintojen kanssa ne eivät ikinä istuneet kunnolla, napit vaan vetää ja nappilistaa olen joutunut pitämään paikoillaan hyvin piilotetuilla pienillä hakaneuloilla yms. virityksillä…)

V-kaula-asukot ovat hankalia, todella hankalia. Vähänkään kun kumarrun, kaula-aukosta lepattaa esiin puoli rintakehää eikä näkymää ole enää peittämässä runsas tissivako. Koska en halua esitellä paljasta pintaa ihan napaan asti, niin väljät V-aukot eivät enää sovi. Jostain syystä samankokoiset venekaula-aukot tai pyöreähköt/kaarevat kaula-aukot eivät ole yhtä ”anteliaita” kuin jyrkempi V-kaula-aukko, vaikka sinänsä olisivat samankokoiset. V:n pitää siis olla niukka/matala jotta se toimii. Venemalliset toimii todella hyvin, sekä klassinen mutta matala ns. ballet neck.

Ehkä myöhemmin, kunhan arvet paranevat, pystyn pukeutumaan avonaisemmin. Ehkä kesällä. Nyt joudun vielä toistaiseksi sovittamaan vaatteitten alle päivittäin kompressiopaidan ja arvet menevät kainalosta kainaloon kuin iso vetoketju. Tamofenin takia ylimääräistä massaa on kertynyt vatsakummuksi (vaikka paino on tipahtanut pari kiloa) enkä voi vielä urheillakaan, en ennenkuin leikkausarvet ovat oikeasti sellaisessa paranemisvaiheessa että ne kestävät jumppaa ja venyttelyä.

Ballet neck, boat neck, venekaula-aukko… Hakusanat antavat hiukan eri tuloksia riippuen siitä hakeeko englanniksi, suomeksi vai muilla kielillä.

1e48afadf930f395888e13f2887fcabe

Ja sitten mekkoja:

Fashion Mode Styling Outfit DIY ruffleddress5 2015-autumn-font-b-outfit-b-font-new-fashion-big-font-b-professional-b-font-OL

Rypytykset, isot rusetit, pliseeraukset, vekit, hörselöt… Nyt voin pukea rintojen jättämän tilan kokonaan uusiksi. Esim. koruja en ole pitänyt juuri ollenkaan, paitsi sellaisia jotka ovat hyvin lähellä kaulaa ja jäävät ylös miehustalle. Rintojen päälle valuvat korut olivat aivan naurettavan näköisiä, sitäpaitsi epäkäteviä, sillä jäin niistä aina kiinni jonnekin. Ovenkahvoihin, ties minne.

5a870d0d21ef87f6491d20334f577dfa

Päätin jättää tunnetummat julkkiset ja muut tyyli-ikonit omaksi postauksekseen. Ainiin, ja neuleet! Niistä minulla on kokonainen oma hakemistonsa!

Advertisement