Rinnat · Syövän jälkeen · Yleinen

Uudet silikonit

Ähäkutti, ei vieläkään implantteja!

Tänään sain postissa netistä tilaamani silikoniteipit. Viimeksi sairaalalla käydessäni olin saanut hoitajalta vinkin, että haavanhoitotarvikkeita voi tilata yksityishenkilötkin nykyään netistä, osoitteesta edis.fi

Silikoniteipit ovatkin sitten niitä kaikista kalleimpia tuotteita mitä tässä kategoriassa löytyy. Aivan jotain käsittämättömän hintaista. Olen yrittänyt ymmärtää hintoja ajattelemalla niin, että kyllähän se nyt maksaa kun tehdään sairaaloillekin kelpaavaa steriiliä haavanhoitotuotetta, mutta en voi käsittää että edelleen vuonna 2017 ei mukamas olisi tekniikka niin kehittynyttä, etteikö näitäkin tuotteita voisi tehdä halvemmalla.


Ehkä on parempi etten ajattele hintoja liikaa, muuten alkaa harmittaa.

Tiedän kyllä, että arven muodostusta voi hillitä myös ihan tavallisilla teipeillä, esim. silkkiteipillä tai muilla vastaavilla, mutta koska olen saanut geeniarpajaisissa liian herkän ihon, en voi liimata itseeni mitään teippiä, sidosta tai laastaria jossa on liimaa. Kaikki tähän mennessä kokeilemani liimaa sisältävät teipit ja sidokset aiheuttavat ihollani reaktion joka on lievimmillään kutiava, punoittava laattamainen rykelmä, ja pahimmillaan kutiava ja kivulias levymäinen vesikello, jolloin ihon pinta repeää irti teipin mukana.

Silikoni on siis oikeastaan ainoa jäljelläoleva vaihtoehto.


Toimitus oli todella nopea ja kuplamuovikuori saapui lähisiwaan. Eikun siis K-markettiin.

Kyllä, luit oikein, loppusumma on 53,60 euroa (postareineen) kahdesta pienestä rullasta silikoniteippiä.

OPSITE Flexifix Gentle 2,5 cm x 5 m hinta 21,80 euroa:

Kind Removal Silikoniteippi 2,5 cm x 5 m hinta 26,85 euroa:

Olisin ostanut vielä kapeampaa silikoninauhaa, mutta tämän kapeampaa en löytänyt. 2,5 cm leveä silikoniteippi/silikoninauha on vähän turhan leveää arpiini, mikä näkyy hinnassa aivan turhaan.


En olisi millään halunnut ostaa näitä omalla rahalla, mutta jostain syystä entistä tiukempi säästölinja on iskenyt sairaalaankin, enkä enää saanut silikoniteippiä mukaani, enkä ole saanut sitä yhdelläkään käynnillä kun olen käynyt punkteerattavana tai muista syistä, esim. rintahoitajalla.

Jotenkin vaikea kuvitella että silikoniteippi olisi juuri se viimeinen karva joka katkaisee kamelin selän ja syöksee koko sairaanhoitopiirin konkurssiin, mutta toisaalta, hintalappu on näissä aika karmea… Saakohan sairaalat nämä ALV-vapaasti? Tai verovähennyksiin?

Pitäisiköhän pirruuttaan kokeilla, jos saisi laitettua silikoniteipit verovähennyksiin? Mikähän kategoria näille sopisi, tulonhankkimisvähennykset?

Olen jo moneen kertaan miettinyt että uskaltaisikohan sitä tilata silikoniteippiä jostain Ebaysta tai Aliexpressistä? Mistähän sitä sitten tietäisi onko myyjä asiallinen, ja onko ne halvemmat tuotteet jotain laadutonta kuraa josta saa kostoksi allergisen reaktion ja ihosyövän, jos sellaisiin sortuu?


Niin että miksi silikoniteippejä?

No siksi, että tämä on osa arpihoitoa. Joillekin ei koskaan kehity paksuja, epäesteettisiä arpia, ja entisetkin vaalenevat kauniisti huomaamattomiksi ajan mittaan.

Minä en kuulu heihin.

Arpeni ovat hiukan keloidisia hoidosta huolimatta ja niillä on taipumus venyä, levitä ja paksuuntua isoiksi, punoittaviksi alueiksi. Arpeni kyllä haalenevat hiukan vuosien saatossa, mutta kokemus on opettanut, että arpieni vaalenemiseen menee 10-15 vuotta, oli ne miten ohuita tai matalia tahansa.

En aio pidätellä henkeäni, mutta jos silikoniteipeistä olisi edes vähän apua… Rintakehäni on nyt 2kk leikkauksen jälkeen aika siisti ja esteettinen, arvet eivät ole vielä ehtineet paksuuntua kovin paljoa ja kiinnikkeitä on aika vähän.


If all else fails…

Haaveenani on ottaa rintakehään, olkavarsiin ja selän puolelle laaja tatuointikokonaisuus. Eipä näillä arpien paksuudella ole niin paljoa merkitystä enää sitten kun ne peittyvät tatuoinnin alle, mutta kiinnikkeet ovat ärsyttäviä ja toivoisin arpien paranevan kauniisti. En halua ottaa tatuointia vielä, sillä tatuoinnit saattavat jättää varjoalueita magneettikuviin (tästä sain vinkin vertaistukiryhmästä), ja ihon pitäisi muutenkin antaa parantua rauhassa ennen tatuointia, jos ei halua riskeerata sitä että kuva saattaa vääristyä ja värit levitä jos arvet eivät ole ehtineet kypsyä riittävästi.

Niin ja tatuointi maksaa rahaa, jota ei ole. Lottokuponkia täytellessä…

Pinterest: Mastectomy tattoo

Advertisement