Kontrollit · Yleinen

Kontrollit: Magneettikuvauksesta puhtain paperein!

Olipa iloinen yllätys kun puhelu magneettikuvauksen tuloksista tuli jo ennen varsinaista soittoaikaa! Radiologi aloitti puhelun kertomalla samantien ettei kuvissa ole löytynyt mitään syöpään viittaavaakaan, ei yhtikäs mitään mikä antaisi olettaa syövän uusiutuneen.

Toki aikaa on kulunut hoidoista vasta hyvin vähän ja kontrolleja on edessä vielä vuosia, mutta ainahan nuo hyvät uutiset lämmittää.

Magneettikuvissa näkyy tuo nestetasku aika hyvin ja se oli sitten mittailtu tässä yhteydessä. Seroomaneste on muodostanut 8 cm x 22 cm onkalon, tai taskun, tuohon leikkausalueelle. Tiesin että nestetasku on laaja, mutta en ihan olisi arvannut noin laajaksi. Kyllähän se hiukan vaivaa, mutta nestettä on kuitenkin niin litteästi että olen sen kanssa pärjännyt. Sen verran hyvin, että ilmoitin taannoin kirurgin tapaamisessa etten haluaisi uusintaleikkausta vielä tässä vaiheessa.

Radiologi koitti suostutella leikkaukseen ja oli selvästi huolissaan tuon nestetaskun laajuudesta. Onhan se ärsyttävä, mutta ärsyttää uusintaleikkauskin. Kerroin radiologille saman mitä kerroin kirurgillekin, että toivoisin seroomaonkalon puhdistusta samalla kertaa terveen rinnan poiston kanssa, jotta saisin hoidettua molemmat samalla kertaa. Samalla nukutuksella, samalla vaivalla, samalla toipumisajalla, samalla sairaslomalla. Kerralla kuntoon. Radiologi myönsi että onhan siinäkin puolensa, mutta koska kesälomat alkaa pyöriä niin leikkaukseen pääsy ei ole niin yksinkertaista, eikä minulla ole leikkauslähetettä vielä tuon terveen rinnan poistoon, ainoastaan seroomaonkalon siistimiseen, mikä tarkoittaisi myös sitä, että jos ja kun se korjataan leikkauksessa, saan siihen uuden dreenin.

En ole enää yhtä jyrkästi dreeniä vastaan kuin vielä muutama viikko sitten. Nestetasku vaivaa sen verran että alan kyllästyä siihen todella. Ehkäpä hyväksyn dreenin jossain vaiheessa, jahka olen totuttautunut ajatukseen.


Punkteeraushan ei tosiaan onnistu tällä hetkellä koska nestettä on liian vähän punktoitavaksi, niin ristiriitaista kuin se onkin. Neste on laajalla alueella, mutta niin litteässä kudostaskussa ettei nesteen määrä riitä siihen että taskuun saisi ujutettua neulan ja imettyä sen pois. Punkteeraus on myös aina jonkinlainen infektioriski, joten sitä ei viitsisi tehdä huvikseen.


Uudet painevaatteet saapuivat postitse jo torstaina, mutten ole ehtinyt raportoimaan niistä vielä. Otin kuvat heti paketin avattuani, ettei unohtuisi. Suurin osa vaatteista lähtee vielä takaisin valmistajalle takuukorjaukseen, mutta se ei harmita yhtään, sillä vaatteet ovat todella kivoja! Heti käyttöön siirtyi kaksi painepaitaa, kun taas paineliivit ja irralliset painehihat lähtevät korjattavaksi. Nyt voin vihdoin korjauttaa edellisen painehihani, sillä siinäkin on muutamia kohtia jotka eivät ihan istu täydellisesti, mutten voinut korjauttaa sitä ennenkuin saan uusia painevaatteita käyttöön, siksi aikaa kun lähettelen muita takuukorjaukseen.

Seuraava postaus onkin sitten painevaatteista, kuvien kera.

 

Advertisement